SELAMAT DATANG.....

Anda adalah pengunjung yang ke

Sunday, March 1, 2009

PUTERI IPOH TIMOR ANJURKAN MAJLIS PENERANGAN ISU-ISU SEMASA

Rentetan daripada peralihan kuasa yang berlaku di Negeri Perak pada 5 Februari 2009 yang lalu, pelbagai kekeliruan telah timbul di kalangan masyarakat tempatan mengenai kedudukan Barisan Nasional sebagai Kerajaan yang sah memerintah Negeri Perak.

Sehubungan itu, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Ipoh Timor telah mengambil inisiatif dengan menganjurkan Majlis Penerangan Isu-isu Semasa yang bertujuan untuk menjelaskan perkara sebenar yang berlaku bagi mengelakkan timbulnya lebih banyak kekeliruan bukan sahaja di kalangan masyarakat setempat tetapi juga di kalangan ahli-ahli UMNO. Puteri Ipoh Timor telah turun ke cawangan-cawangan dan kampung-kampung dengan menjemput seorang Peguam untuk memberikan penerangan dan penjelasan mengenai situasi yang berlaku dalam Negeri Perak khususnya dari segi perundangan.

Majlis Penerangan Isu-isu Semasa di Kg Seri Kinta

Encik Saiful Adli, peguam yang dijemput sebagai penceramah majlis tersebut

Majlis Penerangan Isu-isu Semasa di Kg Tebing Tinggi


Sesi soal jawab

Antara penduduk kampung yang hadir.

Puteri Ipoh Timor mengharapkan dengan adanya program seperti ini, masyarakat tempatan akan sentiasa lebih peka dengan isu-isu semasa khususnya dengan apa yang berlaku di dalam Negeri Perak ini dan melalui cara ini juga mereka boleh mendapatkan maklumat yang sebenar kerana terlalu banyak fakta yang cuba diputarbelitkan oleh pakatan pembangkang. Puteri Ipoh Timor akan terus dari semasa ke semasa menjalankan program sebegini bagi mendedahkan masyarakat mengenai isu-isu semasa khususnya mengenai kemelut politik yang melanda Negeri Perak ketika ini.

No comments:

Post a Comment