SELAMAT DATANG.....

Anda adalah pengunjung yang ke

Sunday, February 21, 2010

PROGRAM UMNO JUARA RAKYAT BULAN KEBAJIKAN IPOH TIMORPada 20/02/2010 (Sabtu), buat kali keduanya UMNO Bahagian Ipoh Timor telah menganjurkan Program Juara Rakyat bersempena dengan tema 'Kebajikan' dan diadakan di Kg. Cempaka Sari, Ipoh. Pelbagai aktiviti disediakan khususnya dalam memberi kebajikan kepada penduduk di sekitar kawasan Ipoh Timor. Antara aktiviti yang dilakukan ialah Gotong-Royong Bersama Datuk Bandar Ipoh, Kenduri Kampung, Taklimat Jabatan Kebajikan Masyarakat Perak, menziarahi OKU, melawat kawasan tanah jerlus dan membasuh kereta amal.

Puteri UMNO Ipoh Timor juga turut meraikan anak-anak yatim dari HAWA Kinta dengan mengadakan sukaneka. Selain itu, pertandingan mewarna kanak-kanak juga mendapat sambutan apabila lebih dari 100 penyertaan diterima oleh Puteri UMNO Ipoh Timor. Mengambil kesempatan dengan Bulan Kebajikan ini, Jualan Amal Lelong Pakaian Terpakai telah diadakan dibawah khemah Puteri dan hasil jualan tersebut telah diserahkan kepada rumah anak-anak yatim HAWA Kinta. Selain itu, kempen B2R (Banteras Rogol & Ragut) Peringkat Puteri UMNO Ipoh Timor telah dilancarkan dan dirasmikan oleh YB Senator Dato' Azian Bin Osman (Ketua UMNO Bahagian Ipoh Timor) sebagai menyedarkan masyarakat terutamanya golongan wanita untuk sentiasa menjaga kebajikan dan keselamatan diri mereka yang sering menjadi mangsa ragut.

Program berakhir pada kira-kira jam 6 petang dan kebanyakan pengunjung yang ditemui melahirkan rasa puashati dengan aturcara yang disediakan.

No comments:

Post a Comment