SELAMAT DATANG.....

Anda adalah pengunjung yang ke

Monday, September 14, 2009

PROGRAM DEKO BERSAMA PUTERI

Selaras dengan pelancaran Program Deko Bersama Puteri oleh Badan Perhubungan Pergerakan Puteri UMNO Negeri Perak pada 8 September 2009 yang lalu, Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Ipoh Timor telah melaksanakan Program tersebut di peringkat Bahagian Ipoh Timor pada 13 September 2009.

Sebanyak dua (2) buah rumah telah dipilih iaitu sebuah rumah Warga Emas di Kg Kuala Pari dan sebuah rumah Warga Emas di Kg Tok Chendang. Puteri Ipoh Timor telah menyumbangkan keperluan dan barangan perhiasan seperti langsir, sarung kusyen, alas meja kopi dan meja makan, tikar buluh, frame gambar, balang kuih dan pelbagai jenis kuih raya.

Puteri Ipoh Timor telah memulakan kerja-kerja mengemas dan membersihkan rumah terbabit lebih kurang jam 10 pagi dan berakhir pada pukul 3.oo petang. Walaupun dalam keadaan letih berpuasa, Puteri merasa puas hati dengan hasil sentuhan kreativiti hiasan dalaman di rumah-rumah berkenaan. Tambahan pula apabila melihat Tuanrumah hampir menitiskan airmata apabila melihat rumahnya telah dihias cantik sempena menyambut Hari Raya AidilFitri yang bakal tiba.
Puteri berhasrat untuk meneruskan Program seumpama ini sebagai memenuhi tanggungjawab sosial dalam membantu golongan yang kurang berkemampuan dan kurang bernasib baik untuk turut sama merasai kemeriahan menyambut Hari Raya. Sesungguhnya dengan bantuan yang tidak seberapa ini, sekurang-kurangnya mereka dapat merasakan apa yang dikatakan "Rumahku Syurgaku'......

No comments:

Post a Comment